Onze partners

JOGG en Sportfondsen voor gezonde jongeren

Vrijzwemmen - extra.jpg

Wat hebben een vitaal Nederland en een gezonde leefomgeving voor kinderen en jongeren met elkaar te maken? Wanneer je de missies van JOGG en Sportfondsen samenvoegt dan veranderen we onze levensstijl - te beginnen bij de jongsten – zodat we langer gezond blijven. En dat moet ook wel, want we worden met z’n allen steeds ouder en krijgen steeds meer te maken met chronische (welvaart)ziektes. Een gezonde leefwijze bereik je door gezond te eten en lekker te bewegen, dat is de uitkomst van de som van de missies van JOGG en Sportfondsen.

JOGG en Sportfondsen werken samen om de omgeving van kinderen en jongeren gezond te maken. De bijdrage van Sportfondsen is om onze jonge bezoekers te laten bewegen én om in de horeca gezonde alternatieven aan te bieden. Een bewuste horeca met in iedere categorie gezonde producten. Stapsgewijs worden die aan het assortiment toegevoegd naast de traditionele producten. Bovendien zetten we de gezonde producten in het zicht en op ooghoogte. Verantwoord snoepgoed moet voor het grijpen liggen, want zo kunnen we onze bezoekers verleiden het traditionele frietje in te ruilen voor een gezonde(re) snack.

JOGG streeft naar een leefstijltransitie van ongezond naar gezond door de maatschappij zo gezond te maken dat welvaartsziekten als overgewicht en obesitas geen kans meer maken. JOGG wil een maatschappij waarin het uitgangsput gezond leven is en dat als collectief mogelijk maakt. Als verbinder jaagt de organisatie een netwerk aan dat concreet aan het werk gaat om de leefomgeving gezonder te maken.

Sportfondsen gelooft in de kracht van bewegen. En in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen, want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten. Sportfondsen geeft die energie.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.