Exploitatie

Sportfondsen als exploitatiepartner

Exploitatie.jpg

Duidelijke missie
Sportfondsen zet zich in voor een vitaal Nederland. Wij geloven in de kracht van bewegen. In de kracht van mentale uitdaging. En in het plezier om dingen samen te doen. Met doelgerichte programma’s en accommodaties vanuit een gestroomlijnde organisatie, werken wij nauw samen met gemeenten, sportbedrijven, maatschappelijke organisaties en andere partners op het brede domein van sport, beweging én welzijn.

Kracht vanuit het collectief
Sportfondsen is een private onderneming met een groepsomzet van circa € 120 miljoen. Met meer dan 3.000 medewerkers exploiteren wij meer dan 550 voorzieningen door heel Nederland, zoals zwembaden, sporthallen, ijsbanen, multifunctionele sportcentra en sociaal-culturele centra.

Onze voorzieningen worden ontzorgd vanuit het Shared Services Center van Sportfondsen door onder andere administratieve ondersteuning en uitstekende begeleiding op het gebied van HR services, marketing & communicatie en bouw & techniek. Hierdoor kunnen onze accommodaties zich maximaal richten op lokaal ondernemerschap en op het gastheerschap naar de bezoekers.

Verschillende exploitatievormen
Het exploiteren van een sport- of welzijnsvoorziening door Sportfondsen kan op heel veel verschillende manieren. Zo kunnen wij het volledige exploitatierisico van een voorziening overnemen. Ook het eventuele eigenarenonderhoud kunnen wij risicodragend van gemeenten overnemen. Een gedetailleerde prestatieovereenkomst, waarbij wij op een meer risicovrije manier met een gemeente samenwerken, komt ook voor. Evenals allerlei tussenvormen. Uiteindelijk kiest een gemeente zelf welke exploitatievorm het beste past en op welke manier het beste kan worden samengewerkt. Politieke, juridische, organisatorische en financiële overwegingen spelen hierbij vaak een belangrijke rol. Wij helpen gemeenten graag in het maken van een juiste afweging hierin.

Meer informatie over:

Wil je contact met ons?
Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Meer informatie?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.