Over Sportfondsen

Over Sportfondsen

Sportfondsen geeft energie

Wat wij zien

Dat sport, bewegen en samen activiteiten ondernemen mensen vitaal maakt. En dat die vitaliteit, zowel fysiek, mentaal als sociaal vandaag nieuwe uitdagingen kent. We zien dat mensen gezond leven steeds belangrijker vinden. We zien tegelijkertijd ontwikkelingen als vergrijzing, overgewicht en sociaal iso-lement. Wat vroeger tot de taken van de kerk en het rijk behoorde, zien we verschuiven naar gemeen-ten en de burger zelf. Zelfredzaamheid wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker, evenals dat iederéén kan deelnemen. Gemeenten en maatschappelijke organisaties zoeken naar mogelijkheden voor het effectief en betaalbaar organiseren hiervan.

Waarin wij geloven

Al in 1923 heeft Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot de basis gelegd voor het stimuleren van sport en bewegen. Hij was gedreven om met zijn team waterpolo te kunnen spelen. Hij geloofde er bo-vendien in dat zwemmen voor iedereen toegankelijk moest zijn. Wij geloven in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Voor een ge-zond lichaam en een gezonde geest. Dat gaat vandaag over meer dan zwemmen, over meer dan sport zelfs. Het draagt bij aan een fysiek, mentaal én sociaal vitale maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking, om samen te organiseren wat mensen alleen niet voor elkaar krijgen. Zelfredzaamheid, zonder het alleen te doen.

Wat wij beloven

Een vitaal Nederland.

Hoe we dat doen

Bij Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en gasten. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

De waarden die ons kenmerken

We zijn ondernemend: we denken in mogelijkheden en zijn ambitieus en actiegericht. We doen het samen: we zijn betrokken en leggen verbinding tussen mensen en organisatie voor betere oplossingen. We doen het met plezier: we zijn positief en hebben plezier in wat we doen. We zijn servicegericht: we stellen onze klanten en gasten centraal. We zijn professioneel: we weten wat er nodig is voor vitaliteit en staan voor veilig, duurzaam en betrouwbaar.

Sportfondsen geeft energieCookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.