Over Sportfondsen

Over Sportfondsen

Sportfondsen. Voor een vitaal Nederland.

Wat wij zien
Dat sport, bewegen en samen activiteiten ondernemen mensen vitaal maakt. En dat die vitaliteit, zowel fysiek als mentaal en sociaal vandaag nieuwe uitdagingen kent. We zien dat mensen gezond leven steeds belangrijker vinden. We zien tegelijkertijd ontwikkelingen als vergrijzing, overgewicht en sociaal isolement. Wat vroeger tot de taken van kerk en rijk behoorde, zien we verschuiven naar gemeenten en de burger zelf. Zelfredzaamheid wordt in de huidige maatschappij steeds belangrijker, evenals dat iederéén kan deelnemen. Gemeenten en maatschappelijke organisaties zoeken naar mogelijkheden voor het effectief en betaalbaar organiseren hiervan.

Waarin wij geloven
Al in 1923 heeft Sportfondsenoprichter Han Bierenbroodspot de basis gelegd voor het stimuleren van sport en bewegen. Hij was gedreven om met zijn team waterpolo te kunnen spelen. En geloofde er bovendien in om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Wij geloven in de kracht van bewegen. In de kracht van mentale uitdaging. En in het plezier dat het geeft om dat samen te doen. Voor een gezond lichaam en geest. Dat gaat vandaag over meer dan zwemmen, meer dan sport zelfs. Het draagt bij aan een fysiek, mentaal én sociaal vitale maatschappij. Wij geloven in de kracht van samenwerking, om samen te organiseren wat mensen alleen niet voor elkaar krijgen. Zelfredzaamheid, zonder het alleen te doen.

De waarden die ons kenmerken
We zijn ondernemend: we bouwen aan een vitale organisatie waarin iedereen ondernemend kan zijn. We doen het samen: we leggen de verbinding tussen mensen en organisaties voor betere oplossingen. We doen het met plezier: we hebben plezier in de dingen die we doen. We zijn solide: we staan voor veilig, duurzaam en betrouwbaar.

Hoe we dat doen
We bieden doelgerichte programma’s en accommodaties aan de voorkant en een gestroomlijnde organisatie aan de achterkant. We werken samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en andere partners op het brede domein van beweging én welzijn. Daarin vinden we de balans tussen een duurzaam economisch resultaat van onze organisatie en een zichtbaar resultaat van vitaliteit van mensen. Sportfondsen. Voor een vitaal Nederland.

Visie en missie
Sportfondsen gelooft in de kracht van bewegen, in mentale uitdaging en in samenwerken; zelfredzaamheid, zonder het alleen te doen. Het ultieme doel is een fysiek, mentaal en sociaal vitaal Nederland.

We zijn ondernemend: we nemen initiatief en willen vooroplopen. We doen het samen: we leggen de verbinding tussen mensen en organisaties, en we werken samen met gemeenten en maatschappelijke organisaties voor betere oplossingen. We doen het met plezier: we hebben plezier in de dingen die we doen. We zijn solide: we staan voor veilig, duurzaam en betrouwbaar.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.