In beweging met Reuma

Nieuws

In beweging met Reuma

nieuwsbericht.jpg

Samen met ReumaNederland hebben wij (een deel) van onze aquasportinstructeurs opgeleid tot reumadeskundige in het water.

Heb je een reumatische aandoening? Dan is regelmatig bewegen extra belangrijk. Sporten en bewegen is ontspannend, goed voor je gezondheid en je doet er vaak nieuwe sociale contacten mee op. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat jouw botten en spieren sterker worden en je gewrichten soepeler blijven. Niet alle beweegactiviteiten zijn geschikt wanneer je reuma hebt, maar er zijn genoeg leuke beweeg- en sportactiviteiten die niet te zwaar zijn, een voorbeeld hiervan is zwemmen en aquasporten.

Deskundige begeleiding
Samen met ReumaNederland hebben wij (een deel) van onze aquasportinstructeurs opgeleid tot reumadeskundige in het water. De instructeurs kunnen professionele begeleiding bieden door middel van differentiatie in de aquasportlessen. Hierdoor kan iedereen mee doen op zijn eigen niveau en zijn de lessen voor iedereen toegankelijk.

Aquasport lessen
(nog) Niet elke aquasport wordt gegeven door een aquasportinstructeur met een opleiding tot Reuma deskundige in het water. Zie je het logo van ReumaNederland op een activiteiten pagina? Dan worden er lessen voor deze activiteit aangeboden door een opgeleide instructeur. Momenteel bieden wij dit aan bij de volgende accommodaties:

Wist je dat?

  • Reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je ‘bewegingsapparaat’, die niet door een ongeval zijn veroorzaakt.
  • Een op de negen mensen in Nederland een vorm van reuma heeft.
  • Iedereen reuma kan krijgen, op elke leeftijd.
  • Reuma vaak onzichtbaar is. Het is aan de buitenkant niet te zien.
  • Er elke dag 700 mensen bij komen met een vorm van reuma.
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.