Nieuw astronautenfeestje: duik mee de ruimte in!

Nieuws

Nieuw astronautenfeestje: duik mee de ruimte in!

astronautenfeestje

Astronautenfeestje in het zwembad

Vanaf 2 januari 2023 kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar met zwemdiploma A in het zwembad een avontuurlijk astronautenfeestje vieren. De kinderen doen actieve opdrachten in het water en trainen, net als echte astronauten, voor een ruimtemissie. Astronauten brengen namelijk een deel van hun training door in het zwembad, omdat het onder water lijkt alsof je gewichtsloos bent en zweeft, net als in de ruimte. Daarom bedacht Sportfondsen samen met astronaut André Kuipers en zijn Kleine Astronauten dit spannende zwemfeestje met ruimtethema.

Voor het feestje krijgen de aspirant-astronauten een kist met materialen die tijdens de opdrachten nodig zijn. Daarnaast krijgen zij een tablet met instructies en boordevol weetjes over de ruimte. Presentatrice Anne Appelo legt alle opdrachten uit en André Kuipers vertelt over zijn astronautentraining in het zwembad en zijn reizen naar het ruimtestation ISS. Met filmpjes uit het ruimtestation laat hij bovendien zien wat gewichtsloosheid is.

De ouder of verzorger begeleidt het feestje dat uit verschillende uitdagende opdrachten bestaat. Iedere opdracht wordt beloond met een raketonderdeel. Zijn alle raketonderdelen verzameld, dan zijn de astronauten klaar om te lanceren. Na afloop kunnen de kinderen vrijzwemmen en krijgen zij een speciaal astronautenmenu met frietjes, een drankje en een snack.

Het astronautenfeestje is avontuurlijk, leerzaam en staat garant voor sportief plezier. Bovendien wordt met ieder feestje het project De Stoere Steur van het Wereld Natuur Fonds gesteund, waarvan André Kuipers ambassadeur is.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.