Een graadje lager

Nieuws

Een graadje lager

Sportfondsen-LR-1497.jpg

Minder gasverbruik door de thermostaat een graadje lager te zetten

De huidige hoge gasprijzen zijn niet alleen voelbaar in de portemonnee van huishoudens, maar zijn ook een groot probleem voor zwembaden. Een verdubbeling van de gasrekening is voor zwembaden niet langdurig op te brengen. Nederland kan niet zonder zwembaden; ze dragen niet alleen bij aan een gezonde leefstijl, maar ook aan de zwemveiligheid en – vaardigheid van kinderen. Zonder hulp komt dat in gevaar. Wat dit betekent voor klanten is nog niet bekend, maar het verhogen van de prijzen voor een entreekaartje is het allerlaatste wat wij willen.

Eén van de opties die wij zelf hebben, is het gasverbruik verminderen door de thermostaat waar mogelijk een graadje lager te zetten. Daarbij ontzien we speciale doelgroepen zoveel mogelijk. Wanneer we de temperatuur van een 25-meterbad met één graad verlagen, besparen we ongeveer 1.700 m3 gas per jaar; dat is net zoveel als een vierpersoons huishouden per jaar verbruikt. Daarnaast investeert Sportfondsen in hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen, -collectoren en riothermie. Dat vraagt om meer geduld.

Of de overheid de zwembaden financieel gaat ondersteunen is niet bekend. Die draait zelf de thermostaat in overheidsgebouwen ook omlaag, met twee graden maar liefst. Wanneer we allemaal het gasverbruik verminderen, zijn we minder afhankelijk van gas uit Rusland of Groningen.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.