Hartstichting en Sportfondsen werken samen

Nieuws

Hartstichting en Sportfondsen werken samen

1

Hartstichting en Sportfondsen gaan samen voor een gezond hart tijdens gezondheidsevenement in Rotterdam en de Estafette in Nieuw-Vennep van 21 tot 27 mei.

Hoe gezond en fit ben jij?

Bloeddruk cholesterol en bloedsuikerspiegel controleren bij jou in de buurt.

Met Stoer-Vitaal van Sportfondsen en de Hartstichting checkpunten kunnen alle mensen tussen de 40 en 60 jaar hun hartgezondheid gratis laten meten en advies krijgen over hoe ze goed voor hun gezondheid kunnen zorgen. Dit gezondheidsevenement vindt plaats van 21 tot en met 27 mei op verschillende Sportfondsen-locaties in Rotterdam.

Waar en wanneer?

  • Oostervant Zwembad: 21 mei (07:00-12:00), 22 mei (17:00-21:00)
  • Oostelijk Zwembad: 24 mei (13:00-16:00), 27 mei (07:00-10:00)
  • Van Maanenbad: 22 mei (12:00-15:00), 25 mei (09:00-12:00)
  • Zevenkampse Ring: 21 mei (09:00-13:00), 23 mei (18:00-21:00)
  • De Estafette: 22 mei en 25 mei

Ga voor een gezond hart

Een hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol of een te hoge bloedsuikerspiegel vergroot je risico op hart- en vaatziekten zoals een hartaanval of een beroerte. Als je zo’n verhoging op tijd ontdekt, kun je die vaak nog verlagen door gezonder te gaan leven.

Wat wordt er gecontroleerd?

Op het Hartcheckpunt kun je je bloeddruk, cholesterol, bloedsuikerspiegel, BMI en buikomvang laten meten en krijg je direct (beweeg)advies over wat je kan doen om je hart en lichaam zo gezond mogelijk te houden.

Geen afspraak nodig

Iedereen is welkom om gratis en zonder afspraak langs te komen binnen de genoemde tijden. Heb je voorkeur voor een gepland bezoek, dan kun je via de website van de locaties een afspraak maken.

Gezamenlijk initiatief

Dit initiatief benadrukt de gedeelde visie van beide organisaties om samen te werken aan een hartgezond en fit Nederland. Door samen te werken, streven Sportfondsen Nederland en de Hartstichting naar het verbeteren van de hartgezondheid en het vergroten van het bewustzijn over een gezonde levensstijl.

Een gezamenlijk initiatief van Sportfondsen Nederland en de Hartstichting.

logo sf en hs

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.