Nieuwe coronamaatregelen vanaf 6 november

Nieuws

Nieuwe coronamaatregelen vanaf 6 november

Nieuwsbericht 1.jpg

Het kabinet heeft op dinsdag 2 november jl. nieuwe coronamaatregelen aangekondigd.

Deze gaan in op zaterdag 6 november 2021. De belangrijkste maatregel is het coronatoegangsbewijs dat nodig is voor een bezoek aan de accommodatie. Dit geldt voor iedereen vanaf 18 jaar of ouder.

Let op: op sommige pagina’s van de Rijksoverheid staat hierover nog foutieve informatie, namelijk dat zwemlesouders uitgezonderd zijn. Dit is niet het geval. De Rijksoverheid moet deze pagina’s nog aanpassen. Het schoolzwemmen vormt een uitzondering, hiervoor is geen QR-code nodig.

Wat merk je daarvan in onze accommodatie?
Vanaf zaterdag a.s. zal het controleren van de QR-code met een geldig identiteitsbewijs voor iedere bezoeker bij de centrale entree, receptie en eventuele andere ingangen moeten plaatsvinden zoals dat eerst alleen bij de horeca nodig was. De 1,5 meter regel is veiliger, maar niet verplicht, dus blijf elkaar de ruimte gunnen.

Let op; houd hiermee rekening dat onze personeelsleden de maatregelen uitvoeren en niet zelf maken.

Sporten bij ons via een vereniging
Sport je bij een vereniging in onze accommodatie? Dan zullen zij de toegang controleren op de momenten dat zij de ruimte huren. Dit geldt ook voor de tribune bij bijvoorbeeld trainingen. Een vereniging kan zelf beslissen deze dan gesloten te houden.

Zwemles inhoudelijk
De nieuwe maatregelen hebben verder geen invloed op onze zwemlessen inhoudelijk. Alle lessen worden op dezelfde tijden en dagen gegeven. Voor kinderen gelden er ook geen beperkingen en zij kunnen daarom gewoon veilig bij ons blijven zwemmen. Alle zwemlesouders of begeleiders moeten wel een QR-code tonen bij de ingang. Kom op tijd naar de zwemles toe om je goed te kunnen helpen. Heb jij toch nog vragen over de zwemlessen neem dan contact met ons op.

Wat is de coronapas?

De coronapas geldt als een bewijs dat mensen gevaccineerd zijn, onlangs negatief getest of hersteld van covid-19. Mensen zonder bewijs kunnen zich gratis laten testen voor een QR-code waarmee ze toegang kunnen krijgen tot onze accommodaties. .

De basisregels blijven gelden:

  • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al geprikt bent.
  • Ben je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis. En blijf uit de buurt van anderen. Ook als ze al geprikt zijn.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
  • Geef andere mensen geen hand.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor frisse lucht.

We willen jouw bezoek aan onze accommodatie zo veilig mogelijk maken. We begrijpen dat de maatregel lastig is voor iedereen en bieden onze excuses voor het ongemak. Wij hopen met elkaar bij te dragen aan het omlaag krijgen van de besmettingscijfers. Blijf gezond!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.