Technische kennisdagen 2022

Nieuws

Technische kennisdagen 2022

_MG_1563 -®BarbraVerbij 2 20x30.jpg

Alles weten over zwembadtechniek en wetgeving? Meld je aan voor de Technische kennisdagen van Sportfondsen Nederland.

De 2021 editie van de Sportfondsen Technische Kennisdagen was een groot succes en werd, verdeeld over 6 dagen, bezocht door ruim 300 medewerkers en managers van zwembaden. Ook dit jaar vinden de Technische Kennisdagen van Sportfondsen weer plaats. Deze houden we traditiegetrouw in juni en september.

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en noviteiten op het gebied van zwembadtechniek en -wetgeving? Mis dan deze Technische Kennisdagen niet! Sportfondsen én niet-Sportfondsen-zwembaden: alle TD’ers, managers en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Met de juiste blik naar de toekomst
We hebben allemaal te maken met een snel veranderende wereld, zowel op het gebied van energievoorziening als op het gebied van wetgeving die van toepassing is op de zwembaden. Voor het thema van dit jaar richten we dan ook de juiste blik op de toekomst en de eisen die gesteld worden aan onze zwembaden. Zoals je van ons gewend bent informeren wij je hierover op duidelijke en begrijpelijke wijze, met de nadruk op de praktische kanten en hoe hiermee om te gaan als zwembadtechneut en -houder.

Alles weten over de nieuwe wetgeving, energiebesparing en jouw rol hierin? Bezoek een van de Technische Kennisdagen en volg onze lezingen over:

Risicoanalyse zwembaden

Op korte termijn zal de Omgevingswet van kracht worden. Dit heeft grote invloed op uw zwembad aangezien de WHVBZ gelijktijdig in de nieuwe Omgevingswet wordt geïntegreerd. Tevens heeft de overheid de gelegenheid genomen om het Zwemwaterbesluit (BHVBZ) grondig te moderniseren. Het zal concreet gaan betekenen dat u zelf volledig verantwoordelijk bent voor een veilige accommodatie.

Vragen die hierbij kunnen optreden, en waar wij antwoord op geven, zijn o.a.:
- hoe borg ik de Hygiëne en Veiligheid,
- hoe zit het met de juridische aansprakelijkheid van de exploitant, en
- hoe realiseer en controleer ik de goede zwemwaterkwaliteit?

Belangrijk onderdeel hierin is de risicoanalyse die verplicht uitgevoerd moet worden. Wij nemen u volledig mee met het opstellen van een risicoanalyse en hoe hier mee te werken:
- wie mag/moet deze risicoanalyse opstellen,
- waar moet deze aan voldoen, en
- welke maatregelen moeten genomen worden?
Hiermee geven we een inhoudelijk vervolg aan de algemene introductie over dit onderwerp tijdens de Technische Kennisdag van 2021.

Hoe moeten we omgaan met de nieuwe (en bestaande) parameters?

Vanwege de aanpassing van de wetgeving wordt het aantal parameters waaraan de water- en luchtkwaliteit moet voldoen fors uitgebreid. Tevens zijn nieuwe eisen gesteld aan de bestaande parameters.

We kijken naar de bestaande en nieuwe paramaters. Waar kunnen we problemen verwachten en welke aanpassingen zijn er binnen uw installaties en procesvoering mogelijk om aan de nieuwe parameters te voldoen. Ten opzichte van 2021 is er inmiddels meer data beschikbaar en kunnen we een verdiepingsslag maken om nog beter te kunnen voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Duurzaamheid technisch: Hoe beperken we het energieverbruik?

Zwembaden zijn grote energievreters binnen gemeenten. Wat kan er gedaan worden om het verbruik van gas, elektra en water te verminderen, zodat uw zwembad straks een energiezuinig zwembad is? Juist in deze tijd is dit zeer actueel!

Vanuit de overheid is er een lijst van erkende maatregelen voor energiebesparing. De lijst is er specifiek voor accommodaties in de sport-, recreatie- en welzijnssector. Volg de maatregelen en er zou maximaal bespaard moeten worden op energieverbruik. Een hoop maatregelen zijn in het verleden reeds uitgevoerd, is er duidelijkheid of deze ook effect hebben gehad en welke maatregelen zijn er verder nog toepasbaar.

We splitsen dit onderwerp in twee delen op: installatietechnische- en bouwkundige aanpassingen en werkzaamheden.

Duurzaamheid bouwkundig: Welke duurzaamheidsmaatregelen zijn mogelijk?

Met bouwkundige aanpassingen kunt u in uw accommodatie fors energie besparen. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de gebouwschil. Maar wat leveren de aanpassingen op en waar haalt u de tijd en het geld vandaan om hierin te investeren? Wanneer voldoet u aan de eisen voor het BENG-certificaat (Bijna Energie Neutraal Gebouw).

Aan de slag!

Met het volgen van deze lezingen, krijg je handvatten om direct in jouw accommodatie aan de slag te gaan met deze zaken. Wie weet hebben we het in de praktijkvoorbeelden wel over jouw zwembad! Tijdens de dag wisselen we onderling ook informatie uit en is er voldoende tijd om bij te praten met collega-zwembadtechnici. Zij hebben vast ook nog mooie en praktische tips!

TKD_Sportfondsen_2021_1.jpg

Waar & wanneer?

We bieden de Technische Kennisdag 5 keer aan, namelijk op:

  • Dinsdag 21 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Zwolle
  • Donderdag 23 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Zwijndrecht
  • Woensdag 29 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Eindhoven
  • Donderdag 30 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Haarlem
  • Woensdag 14 september van 09.30 tot 16.30 uur in Eemnes

Kosten

De kosten voor deelname aan een Technische Kennisdag zijn € 325,- per persoon (exclusief btw), inclusief lunch. Sportfondsenaccommodaties en afnemers van Sportfondsen Technisch Management betalen € 150,- per persoon.

Meld je aan!

Ga naar het inschrijfformulier en schrijf je in voor de Technische Kennisdag bij jou in de regio.

Meer informatie?

Neem contact op met Arno van der Lubbe: a.vanderlubbe@sportfondsen.nl of 020 – 355 04 19.

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.