Nieuws
Kom naar de technische kennisdagen 2024
Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en bijzonderheden binnen de wereld van zwembaden, techniek en wetgeving? Kom dan naar de Sportfondsen Technische Kennisdagen!
Of je nu een technisch medewerker, manager of gewoon geïnteresseerd bent, iedereen is van harte welkom, of je nu bij Sportfondsen werkt of niet!
Een risicovrij zwembad!
We streven allemaal naar een zo risicovrij mogelijk zwembad met goede zwemwaterkwaliteit, een veilige en aangename werkomgeving voor ons personeel en een veilige en plezierige omgeving voor onze gasten. Tevens proberen we dit op een zo duurzaam mogelijke manier te realiseren.
Dit jaar richten we ons op onderwerpen waarmee we een aantal risico’s in het zwembad kunnen ondervangen en met beheersmaatregelen kunnen wegnemen of zo veel mogelijk beperken. Zoals altijd informeren wij jou hierover op een duidelijke en begrijpelijke wijze, met speciale nadruk op de praktische kanten en hoe je hier als technische dienst en zwembadhouders mee om kunt gaan.
Het programma
Wil jij ook alles weten over een risicovrij zwembad en jouw rol hierin? Bezoek dan een van de Technische Kennisdagen en volg de lezingen over:
Ervaringen met de nieuwe wetgeving en risicoanalyse
Na jaren van uitstel was het afgelopen 1 januari dan eindelijk zover: De Omgevingswet is definitief in werking getreden. Tijdens deze lezing blikken we in het kader van de nieuwe Omgevingswet terug op de eerste helft van 2024: Wat zijn de eerste ervaringen, waar lopen we tegenaan en, een van de belangrijkste aspecten, hebben we de nieuwe zwemwaterparameters onder controle?
Daarnaast doorlopen we de risicoanalyse die moet worden opgesteld. Wat is het nut en de noodzaak om deze op te stellen en welke aspecten moeten worden opgenomen in de risicoanalyse? We laten zien hoe CHECK je hierbij kan helpen
Bouwbesluit is nu BBL: Oude regelgeving in een nieuw jasje
Wat bekend stond als ‘Het Bouwbesluit’ is nu “Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL)” geworden. Naast een compleet nieuwe inrichting zijn er meerdere wijzingen doorgevoerd. Even wennen dus.
Zo zijn de regels voor bruikbaarheid van gebouwen voor mensen met een functiebeperking aangepast, wijzigingen ten aanzien van brand- en gebruiksveiligheid doorgevoerd en aanpassingen ten aanzien van energiebesparingen opgenomen. Daarnaast zijn er verruimde mogelijkheden voor decentraal maatwerk opgenomen, maar ook aanvullende eisen voor elektrisch laden en gebouwbeheerssystemen. En hoe zit het nu met RVS?
De bouwregelgeving is levend en daarom aan permanente veranderingen onderhevig. Wil je weten welke veranderingen voor jou relevant zijn? Kom dan naar een van de Technische Kennisdagen van 2024. We praten je graag bij.
Risicoanalyse zwemwaterinstallaties
Voor het realiseren van een goede zwemwaterkwaliteit hebben we over het algemeen een uitgebreide zwemwaterbehandeling opgesteld. Echter, hoe beoordeel je deze installatie op mogelijke risico’s en wat zijn de effecten als er in de installatie iets niet goed gaat? Welke paramaters in het zwemwater worden daardoor beïnvloed? Het handelen van de technisch medewerker wordt hierin nog belangrijker! Waarom bestaat er van de zwemwaterinstallaties eigenlijk nog geen risicoanalyse?
Deze lezing gaat dieper in op deze zaken en komt met antwoorden en suggesties.
Wetgeving, ontwikkelingen en aanvullende onderwerpen
In het kort vertellen we over de verschillende veranderingen in het werk van de technische dienst. Onderwerpen die onder andere te maken kunnen hebben met de nieuwe omgevingswet die per 1 januari 2024 is ingegaan. Bijvoorbeeld andere inzichten met betrekking tot toezicht, veiligheid ten aanzien van aanzuiging en beknelling onder water en ook nog steeds de voortgaande verduurzaming en het gasloos maken van zwembaden. En zo zijn er meer invloeden op de techniek en wetgeving voor zwembaden.
Aan de slag!
Met het volgen van deze lezingen krijg je praktische tools om direct aan de slag te gaan in jouw accommodatie en leggen we de verbanden met de Omgevingswet. Misschien komen er wel voorbeelden vanuit jouw zwembad aan bod! Tijdens de dag is er volop gelegenheid om kennis uit te wisselen en bij te praten met collega-zwembadtechnici. Naast het sociale aspect, bieden zij vast ook waardevolle en praktische tips!
Waar & wanneer?
We bieden de Technische Kennisdag 5 keer aan:
- Dinsdag 18 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Zwolle
- Woensdag 19 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Ridderkerk
- Dinsdag 25 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Eindhoven
- Donderdag 27 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Haarlem
- Woensdag 11 september van 09.30 tot 16.30 uur in Eemnes
Kosten
De kosten voor deelname aan een Technische Kennisdag zijn € 350,- per persoon (exclusief btw), inclusief lunch. Sportfondsenaccommodaties en afnemers van Sportfondsen Technisch Management betalen € 175,- per persoon.
Meer informatie?
Neem contact op met Arno van der Lubbe: a.vanderlubbe@sportfondsen.nl of 020 – 355 04 19.
Meld je aan!
Ga naar het inschrijfformulier en schrijf je in voor de Technische Kennisdag bij jou in de buurt.