Kom naar de technische kennisdagen 2025

Nieuws

Kom naar de technische kennisdagen 2025

technische kennisdagen

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen en noviteiten op het gebied van zwembadtechniek en -wetgeving? Mis dan de Technische Kennisdagen niet! Sportfondsen én niet-Sportfondsen-zwembaden: alle TD’ers,

De vorige editie van de Technische Kennisdagen in 2024 werd bezocht door ruim 300 medewerkers en managers van zwembaden. Ook dit jaar gaan de Technische Kennisdagen van Sportfondsen weer traditioneel in juni en september plaatsvinden.

Zwembaden in de praktijk

We hebben allemaal te maken met een veranderende wereld, zowel op het gebied van energievoorziening als wetgeving welke voor de zwembaden van toepassing is. Voor het thema van dit jaar richten we dan ook de blik op de toekomst en de eisen die op deze gebieden gesteld worden aan onze zwembaden. Zoals je van ons gewend bent zullen wij je hierover op een duidelijke en begrijpelijke en wijze informeren, met nadruk op de praktische kanten en hoe hiermee om te gaan als zwembadtechneut en -houder.

Alles weten over de nieuwe wetgeving, energiebesparing en uw rol hierin? Bezoek een van de Technische Kennisdagen en volg lezingen over.

  1. Zwembadtegelwerk in de praktijk

Je altijd al afgevraagd wat te doen met die gladde douchetegels, die uitslijtende voegen, die holklinkende tegels, gebroken tegels, die vieze kalkuitbloei of nog erger die spontaan omhoogkomende tegels? Tijdens de presentatie Tegelwerk in de Praktijk behandelen we de meest essentiële aspecten van tegelwerk voor zwembaden, met focus op technische uitdagingen en oplossingen. Hoe zat het ook alweer met antislip, watersloten, waterdichte membramen, toepassen van cementgebonden- of toch maar epoxyvoegwerk.

Enkele casestudies en praktijkvoorbeelden worden behandeld maar er is ook ruimte voor interactie: tegelproblemen zijn van alle dag, divers en mooie uitdaging voor jou als TD-er!

2. Keurmerk Veilig & Schoon

In deze presentatie nemen we je mee in verschillende aspecten van het Keurmerk Veilig & Schoon, met de nadruk op de praktische bevindingen tijdens zowel interne als externe audits. Bij onderwerpen zoals legionella, de rol van de installatieverantwoordelijke, aanzuigbeveiligingen en brandscheidingen, zien we regelmatig dat het proces en de opvolging daarvan niet altijd duidelijk is of als lastig worden ervaren. Met welke verantwoordelijkheden krijg je te maken, wat moet precies op orde zijn en hoe volg je dit correct op?

In het tweede deel van de presentatie gaan we dieper in op het opstellen en laten ondertekenen van werkinstructies en formulieren binnen je accommodatie. Je leert waarom dit essentieel is en waar de verantwoordelijkheden precies liggen.

3. Hoe te handelen bij afwijkingen van parameters?

Inmiddels zijn we ruim een jaar bezig met de Omgevingswet en de daarbij behorende parameters. We lopen nu ook tegen de eerste sluitingen van zwembaden aan vanwege afwijkingen van de eisen. Maar wat kan en moet je nu eigenlijk doen als een parameter boven of onder de vastgestelde grenswaarde heen gaat. Hoe en eventueel met welk middel kan je een correctie uitvoeren. Hoeveel moet je dan gebruiken en heeft dit invloed op andere parameters?

Aan de hand van opgestelde protocollen voor afwijkingen zwemwater- en luchtkwaliteit helpen we je op weg om de zwemwaterkwaliteit weer zo snel mogelijk op orde te hebben.

4. Wetgeving, ontwikkelingen en aanvullende onderwerpen?

In het kort vertellen we over verschillende veranderingen in het werk van de technische dienst. Onderwerpen die onder andere met nieuwe wetgeving te maken hebben, met name op het gebied van bewaking energieverbruik (GACS en EPDB), maar ook hoe te handelen bij optreden van bliksem en hoe zit het ook al weer met de opslag van chemicaliën? Ook geven we een heel klein beetje inzicht hoe de wetgever omgaat met de nieuwe wetgeving.

Aan de slag!

Met het volgen van deze lezingen, krijg je handvatten om direct in jouw accommodatie aan de slag te gaan met deze zaken. Wie weet hebben we het in de voorbeelden wel over jouw zwembad! Tijdens de dag wisselen we onderling ook informatie uit en is er voldoende tijd om bij te praten met collega-zwembadtechnici. Zij hebben vast ook nog mooie en praktische tips!

Waar & wanneer?
We bieden de Technische Kennisdag 5 keer aan:

  • Dinsdag 17 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Haarlem
  • Woensdag 18 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Eindhoven
  • Dinsdag 24 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Zwolle
  • Donderdag 26 juni van 09.30 tot 16.30 uur in Dordrecht
  • Woensdag 10 september van 09.30 tot 16.30 uur in Eemnes


Kosten
De kosten voor deelname aan een Technische Kennisdag bedraagt € 350,- per persoon (exclusief btw), inclusief lunch. Sportfondsenaccommodaties en afnemers van Sportfondsen Technisch Management betalen € 160,- per persoon.

Meld je aan!
Ga naar het inschrijfformulier en schrijf je in voor de Technische Kennisdag bij jou in de buurt.

Meer informatie?
Neem contact op met Arno van der Lubbe: a.vanderlubbe@sportfondsen.nlof 020 – 355 04 19

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.