TD2: Medewerker Technische Dienst

TD2: Medewerker Technische Dienst

De opleiding die voor medewerker technische dienst

Als medewerker technische dienst voer je (vrijwel) alle onderhoudswerkzaamheden uit in de zwemaccommodatie. Je leert afwijkingen te voorkomen door het goed uitvoeren van onderhoud en hoe te handelen als je toch een afwijking constateert. Ook komen aspecten aan bod waarmee je (preventief) rekening moet houden in het kader van veiligheid en hygiëne. Daarnaast leer je de veiligheid te waarborgen volgens de eisen in VCA[JG1] .

_MG_9169 -®BarbraVerbij 2.jpg

Instroom

De opleiding TD2 - Medewerker Technische dienst van Sportfondsen Nederland is toegankelijk voor alle personen die:

 • het branchecertificaat TD1: Onderhoudsmedewerker hebben behaald of,
 • op basis van opgedane werkervaring of zelfstudie redelijkerwijs geacht worden de opleiding succesvol af te kunnen ronden. Het is aan de opdrachtgever om de afweging te maken welke medewerkers aan deze criteria voldoen en wie voor de opleiding TD2 worden ingeschreven.

Specificatie

De opleiding TD2 - Medewerker Technische Dienst, zoals aangeboden door Sportfondsen, omvat het volledig verzorgen van de complete opleiding TD2:

 1. Gedurende 8 bijeenkomsten op een centrale locatie wordt door de deelnemers het lesprogramma gevolgd.[JG2]
 2. Het curriculum van de opleiding omvat de volgende onderdelen:
 • Wettelijke kaders en veiligheidsvoorschriften;
 • Luchtbehandelingsinstallaties;
 • Drinkwaterinstallaties;
 • Verwarmingsinstallaties;
 • Electrische installaties (VOP / NEN3140)*;
 • Bouwkunde en schoonmaak;
 • Meet- en regeltechniek;
 • Zwemwaterinstallaties;
 • Zwemwaterchemie.
 1. Aangezien VCA-basis als aanvullend certificaat vereist is om deel te kunnen nemen aan het centraal examen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), bieden wij de mogelijkheid om de cursus VCA-basis + examen te volgen. Ben je al in het bezit van een geldig VCA,basis certificaat dan krijg je voor dit onderdeel vrijstelling.
 2. Een interne toets als voorbereiding op het examen en een presentatie over duurzaamheid.
 3. Een volledige syllabus van alle cursusonderdelen en presentaties. Deze wordt beschikbaar gesteld aan alle deelnemers.
 4. De inschrijving voor het centraal examen ‘Medewerker Technische Dienst’ welke door de NRZ wordt georganiseerd. De kandidaten ontvangen het branchecertificaat ‘Medewerker Technische Dienst’ van de NRZ indien zij het examen succesvol hebben afgelegd.

* Note: Indien je reeds in het bezit bent van een VOP-certificaat dat minder dan drie jaar geleden is behaald, dan kun je voor dit onderdeel vrijstelling krijgen.

Investering

De investering voor deelname aan de opleiding TD2 bedraagt €2.250,- per persoon (exclusief btw, inclusief examen, prijspeil 2022).

Planning

Bij voldoende aanmeldingen wordt er tweemaal per jaar een opleiding TD2 gestart. Een groep start in het voorjaar en werkt toe naar het examen dat eind juni/begin juli wordt afgenomen. Een tweede groep start in het najaar en werkt toe naar het examen dat eind januari/begin februari wordt afgenomen.

In-company

Sportfondsen Nederland biedt de mogelijkheid om de opleiding ‘in-company’ te verzorgen. Hierbij volgen meerdere medewerkers van een organisatie tegelijkertijd de opleiding. Voor een in-company opleiding gaan wij uit van:

 • minimaal 10 en maximaal 16 deelnemers;
 • de opdrachtgever stelt kosteloos een geschikte ruimte en koffie/thee/water en lunch beschikbaar.

Voor een prijsopgave van een in-company opleiding kun je contact opnemen met opleidingen-techniek@sportfondsen.nl

Uitstroomprofiel

Deelnemers die de opleiding TD2 succesvol hebben afgerond en in het bezit zijn van het branchecertificaat TD2 - Medewerker Technische Dienst, voldoen aan de voorwaarde om deel te kunnen nemen aan het Uitstroomprofiel 3: TD3 - Senior Medewerker Technische Dienst. De TD3 opleiding wordt in 2022 eveneens door Sportfondsen Nederland aangeboden.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.