TD3: Senior Medewerker Technische Dienst

TD3: Senior Medewerker Technische Dienst

De opleiding senior medewerker technische dienst

Als senior medewerker technische dienst bedien en beheer je alle installaties in de zwemaccommodatie. Je controleert of alle werkzaamheden en het onderhoud goed en volgens protocollen worden uitgevoerd. Je moet over voldoende kennis beschikken om een goed overwogen besluit te nemen. Het gaat niet alleen om zwembadinstallaties, maar ook om de luchtbehandeling, het drinkwater, de bouwkundige aspecten en de wet- en regelgeving. Daarnaast leer je de veiligheid te waarborgen volgens de eisen in VCA-vol.

_MG_9158 -®BarbraVerbij 2.jpg

Instroom

De opleiding TD3 – Senior Medewerker Technische Dienst van Sportfondsen Nederland is toegankelijk voor alle personen die het branchecertificaat TD2 – Medewerker Technische Dienst hebben behaald.

Specificatie

De opleiding TD3 – Senior Medewerker Technische Dienst, zoals aangeboden door Sportfondsen Nederland, omvat het volledig verzorgen van de complete opleiding TD3:

 1. Gedurende 10 bijeenkomsten op een centrale locatie wordt door de deelnemers het lesprogramma gevolgd.[JG2]
 2. Het curriculum van de opleiding omvat de volgende onderdelen:
 • Zwemwaterinstallaties;
 • Luchtbehandelingsinstallaties;
 • Drinkwaterinstallaties;
 • Riolering en lozing;
 • Elektrische installaties;
 • Verwarmingsinstallaties;
 • Meet- en regeltechniek;
 • Bouwkundig en schoonmaak;
 • Wettelijke kaders en veiligheidsvoorschriften;
 • Beheer en management;
 1. Aangezien VCA-vol als aanvullend certificaat vereist is om deel te kunnen nemen aan het centraal examen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), bieden wij de mogelijkheid om de cursus VCA-vol + examen te volgen. Ben je al in het bezit van een geldig VCA-vol certificaat, dan krijg je voor dit onderdeel vrijstelling.
 2. Een interne toets als voorbereiding op het landelijk examen.
 3. Een volledige syllabus van alle cursusonderdelen en presentaties. Deze wordt beschikbaar gesteld aan alle deelnemers.
 4. De inschrijving voor het centraal examen ‘Senior Medewerker Technische Dienst’ welke door de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) wordt georganiseerd. De kandidaten ontvangen het branchecertificaat ‘Senior Medewerker Technische Dienst’ van de NRZ, indien zij het examen succesvol hebben afgelegd.

Investering

De kosten voor deelname aan de opleiding TD2 bedragen €3.495,- per persoon (exclusef btw, inclusief examen, prijspeil 2022).

Planning

Bij voldoende aanmeldingen wordt er eenmaal per jaar een opleiding TD3 gestart in het najaar gestart, toewerkend naar een examen eind januari-begin februari.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.