Benchmarking en roosteranalyse

Financieel

Benchmarking en roosteranalyse

Wil jij weten hoe je ervoor staat ten opzichte van vergelijkbare accommodaties?

Financiele diensten.jpg

Ongetwijfeld wil je weten hoe je ervoor staat ten opzichte van vergelijkbare accommodaties. Benchmarking van Sportfondsen biedt antwoord op deze vraag. Zo heb je een instrument in handen om je prestaties af te zetten tegen die van anderen.

Sportfondsen beschikt over een database met gegevens van meer dan 300 sportaccommodaties. Met deze gegevens heb je de mogelijkheid om op onderdelen te beoordelen waar je staat ten opzichte van het landelijke gemiddelde. Zo kun je bijvoorbeeld vaststellen waar nog ruimte is voor verbetering.

Voor de gemeente
Dankzij de benchmark kun je ook de gemeente laten zien dat je voorziet in een behoefte. En dat je hun bijdrage voor de exploitatie van je accommodatie doelmatig en doeltreffend aanwendt. Met de kengetallen kun je laten zien hoe het er bedrijfsmatig voor staat. Je kunt de gemeente laten zien wat gangbaar is aan exploitatiebijdragen in Nederland.

De gegevens
Sportfondsen maakt onderscheid tussen overdekte zwembaden, openluchtzwembaden en combinaties daarvan. Onze benchmark gaat daarbij in op de volgende onderwerpen:
• Exploitatie algemeen
• Bezoekcijfers
• Bezoekverdeling
• Inkomsten en uitgaven
• Baten per FTE en verkoopkosten per recreatieve bezoeker

Roosteranalyse
Aanvullend op je benchmark kunnen wij ook een roosteranalyse voor je accommodatie uitvoeren. Deze analyse legt een verband tussen de openstelling en de bezetting. Zo krijg je inzicht in de niet-rendabele uren en kun je wellicht besparen op de personeelsinzet en -kosten. De personeelskosten zijn tenslotte de grootste kostenpost in de exploitatie van een sportaccommodatie. Wij helpen je graag om deze kosten te beperken met onze roosteranalyse.

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier.

Meer informatie?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.