Technische Opleidingen

Bouw & Techniek

Technische Opleidingen

_MG_1507 -®BarbraVerbij 2 20x30.jpg

De technische opleidingen van Sportfondsen

De technische opleidingen van Spotfondsen Nederland worden aangeboden via de grootste opleider in de de zwembadbranche; de NBZ (Nationale Beroepsopleiding Zwemonderwijs). Voor informatie over en inschrijven voor de technische opleidingen van Sportfondsen Nederland, zie Technische Opleidingen cursussen | NBZ

NBZ_logo.PNG


Waarom kiezen voor opleidingen van Sportfondsen voor technische dienstmedewerkers?

Het zwembad is voor bezoekers een plek om te ontspannen. Zij vertrouwen erop dat ze veilig kunnen zwemmen. Toch weten we dat er gezondheidsrisico’s kunnen ontstaan en dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Bij het zorgen voor een veilige zwembadaccommodatie en schoon zwemwater komt veel meer kijken dan de meeste mensen denken. Deskundig technisch personeel is dan ook onmisbaar in een zwembad:

  • De veiligheid en het klimaat van een zwembad moet vanzelfsprekend goed zijn, wat betekent dat er voldoende gekwalificeerd personeel beschikbaar moet zijn.
  • De cultuur van aansprakelijk stellen neemt toe, exploitanten moeten aantoonbaar voldoen aan hun zorgplicht waaronder goed opgeleid personeel valt.
  • Met de komst van de nieuwe zwemwaterwet vindt er een verschuiving plaats van middel- naar doelvoorschriften, waarvoor meer specifieke kennis noodzakelijk is.
  • Veel TD’ers met kennis gaan binnenkort met pensioen. Het aanbod van nieuwe TD’ers is noodzakelijk voor de continuïteit van de bedrijfsvoering

Specialisten

Bij Sportfondsen Nederland, op de afdeling Bouw & Techniek, zijn specialisten werkzaam met diepgaande kennis van diverse aspecten van het technisch beheer van zwembaden: bouwkunde, meet- en regeltechniek, wet- en regelgeving, etc. Zij zijn minimaal hbo opgeleid en hebben jarenlange ervaring in hun vakgebied. Daarnaast zijn ze getraind op het gebied van didactische vaardigheden.

Specifiek voor het zwembad

In de beroepsopleiding Zwembadtechniek van Sportfondsen leer je alles om onveilige situaties te voorkomen en, indien nodig, op te lossen. De opleiding Zwembadtechniek is volledig ingericht op het zwembad. Bij de ene zwemaccommodatie zijn de technische installaties en regelgeving toch nét even anders dan bij andere accommodaties. Er zijn allerlei specifieke factoren die van invloed zijn op de techniek en de middelen en materialen ter plekke en de werkzaamheden.

Zwemwaterbesluit 2022

Ook de WHVBZ wordt geïntegreerd in de nieuwe Omgevingswet. Gelijktijdig met het invoeren van deze wet is de gelegenheid genomen om het Zwemwaterbesluit (BHVBZ) grondig te moderniseren, waarbij de belangrijkste aanpassing is dat we van een middel- naar een doelvoorschrift gaan. Concreet houdt dit in dat je meer zelf verantwoordelijk bent voor veilige accommodatie en een goede zwemwaterkwaliteit. Vragen die hierbij optreden en waar wij jou antwoord op geven zijn: Hoe borg ik de Hygiëne en Veiligheid? Hoe zit het met de juridische aansprakelijkheid van de exploitant? En hoe realiseer en controleer ik de goede zwemwaterkwaliteit?

Erkend opleidingsinstituut

Sportfondsen is een erkend opleidingsinstituut van de beroepsopleiding Zwembadtechniek. We werken volgens de exameneisen van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), waar zij ons regelmatig op controleren.

Aanbod

Sportfondsen Nederland biedt trainingen, meerdaagse opleidingen en ééndaagse cursussen aan voor (technische dienst) medewerkers van zwembaden:

Trainingen en Opleidingen

Eendaagse cursussen:

Sportfondsen Nederland biedt ook eendaagse cursussen aan. Deze zijn bedoeld voor degenen die niet een beroepsopleiding Zwembadtechniek willen volgen maar wel specifieke vakdiploma’s of certificaten nodig hebben, zoals:

- EHBO/BHV: EHBO en Bedrijfshulpverlening

- VOP: Voldoende Opgeleid Persoon (NEN 3140)

- VOP herhaling: Drie jaar na VOP

- VCA basis: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers

- VCA v ol: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers

- OP/BBMI: Opgeleid persoon (Beheerder Brandmeldinstallatie)

- IV: Installatieverantwoordelijke

Tarieven:

Voor deze losse, eendaagse, cursussen geldt dat we een groepsgrootte hanteren van minimaal 10 en maximaal 16 personen. Het uitgangspunt hierbij is dat de opdrachtgever kosteloos de cursuslocatie en een lunch ter beschikking stelt voor de deelnemers en vakdocenten.

'Voor informatie over de tarieven van de losse cursussen verwijzen wij naar Technische Opleidingen cursussen | NBZ

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Vul dan het contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.