Bouw- en installatieadviezen

Bouw & Techniek

Bouw- en installatieadviezen

Wij adviseren je graag over zaken die gaan over de bouw- en installatie van je accommodatie zodat je nog meer voordeel haalt uit jouw exploitatie.

Bouw & Techniek.jpg

Hoe voorkom je dat je gasten onder de douche of via het drinkwater een legionellabesmetting oplopen? Waarschijnlijk voldoe je aan je zorgplicht, maar voldoe je dan wel ook wel aan alle voorschriften? En weet jij eigenlijk hoeveel energie jouw accommodatie verbruikt en tot welk minimum je dit zou kunnen brengen?

Sportfondsen geeft antwoord op deze en soortgelijke vragen. Wij adviseren je graag over zaken die gaan over de bouw- en installatie van je accommodatie zodat je nog meer voordeel haalt uit jouw exploitatie. Profiteer je eigenlijk al van het Sportfondsen collectieve energie-inkoop voordeel? Klik hier voor meer informatie.

Meer over legionellabeheer, energie en collectieve inkoop lees je hieronder. Voor direct advies hebben wij zelfs een helpdesk met deskundigen klaar staan die je uit de brand helpen bij calamiteiten of dringende problemen.

Advisering Legionellabeheer
Je bent als beheerder verplicht om een risicoanalyse uit te voeren voor jouw accommodatie. Ook dient de drinkwaterwaterinstallatie sinds 1 juli 2011 gecertificeerd te zijn. Blijkt uit jouw analyses dat er risicopunten zijn? Dan moet je een beheersplan en een logboek laten opstellen en risicopunten halfjaarlijks laten bemonsteren op legionellabacteriën. De meeste accommodaties voldoen inmiddels al geruime tijd aan hun zorgplicht. Maar voldoe je dan ook volledig aan de voorschriften? Voorschriften die ook nog regelmatig wijzigen.

Beheersplan en logboek
Op basis van de risicoanalyse laat je een beheersplan opstellen. Daarin staan de maatregelen die je eenmalig dan wel periodiek moet nemen om de risico’s die in beeld zijn gebracht te ondervangen. Door de risico's in kaart te brengen en te beoordelen, kan je gerichte acties ondernemen om deze risico’s te vermijden of te beheersen.

Het beheersplan is de basis voor een legionellaveilig beheer. In het ‘logboek legionellapreventie drinkwater’ en ‘logboek legionellapreventie zwembadwater’ registreer je vervolgens systematisch wie welke maatregel heeft uitgevoerd.

Ondersteuning van Sportfondsen
Sportfondsen kan voor jouw accommodatie de risicoanalyse van het zwemwater opstellen en de risicoanalyse van het drinkwater laten opstellen door een BRL gecertificeerd bureau. Met deze input stellen we dan vervolgens voor jouw accommodatie een beheersplan drink- en zwemwater op.

Downloads

  • Download hier de leidraad voor legionellabeheer van zwemwater: het 'Modelplan Legionellapreventie in zwembadwater'.
  • Download hier de leidraad voor legionellabeheer van drinkwater: de 'Regeling legionellapreventie in drinkwater'.

Quickscan Energie Zwembaden
Sportaccommodaties verbruiken veel energie. Het ligt daarom voor de hand om het energieverbruik te monitoren en energieverlies te beperken. Sportfondsen doet meer. Via een QuickScan Energie Zwembaden helpen wij je bijvoorbeeld om het energieverbruik te verlagen. Zie ook onder verduurzaming. Zo spaar je niet alleen geld, maar ook het milieu.

Daarnaast is het ook extra goed nieuws dat je jouw energiekosten kunt verlagen. Hoe? Door gas en elektra in te kopen bij Sportfondsen. Wij nemen grote hoeveelheden gas en elektriciteit af, waardoor de prijs per eenheid daalt. Ook leggen wij leveringsprijzen vast en beperken wij prijsstijgingen. Je hoeft je nooit te verdiepen in energieleveranciers, want dat doen wij al voor jou. Meer informatie over voordelige energie-inkoop via Sportfondsen lees je hier.

Helpdesk
Wat betekent de nieuwe Drinkwaterwet voor de preventie van legionella? Welke regels gelden er bij de vervanging van een chemicaliëntank? De coating op de vloer laat op enkele plekken los. Bij wie kan ik terecht voor reparatieadvies?

Regelmatig stellen medewerkers van sport- en zwemaccommodaties dergelijke vragen aan onze helpdesk. Het beantwoorden van deze vragen behoort tot onze dienstverlening.

Ook bij calamiteiten of dringende problemen krijg je direct stand-by telefonisch advies. Mocht er aanvullend nog een bezoek aan de accommodatie nodig zijn, dan komen wij uiteraard graag langs. De werkzaamheden zullen op basis van een uurtarief worden berekend.

Meer service
Bij onze dienstverlening voor de aangesloten accommodaties is ook het volgende inbegrepen:

  • Jouw technisch personeel krijgt eenmaal per jaar informatie via een instructie of een excursie;
  • Je krijgt inkoopadviezen over apparatuur, materialen, leveranciers en prijzen;
  • Wij beoordelen offertes voor reparaties of vervangingsinvesteringen op prijs en kwaliteit;
  • Je kan gebruik maken van onze collectieve inkopen. Denk aan gas, elektra en schoonmaakmiddelen.

Wil je meer informatie over Legionella-advisering, over mogelijkheden met betrekking tot collectieve inkoop of meer weten over de Helpdesk voor bouwkundige en installatietechnische vragen? Neem dan contact met ons op via 020 3550 419 of vul het formulier in.

Meer informatie?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.