Bouw & Techniek

Verduurzaming

Pro-actieve zorg voor het milieu om de milieubelasting te beperken: voor een goede relatie met jouw omgeving is dat essentieel.

Bouw & Techniek.jpg

De roep om maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) van organisaties klinkt steeds luider. Maar hoe geef jij invulling aan MVO en milieuzorg? De overheid vraagt sportaccommodaties te voldoen aan de eisen van milieuwetgeving. Hoe zorg je ervoor dat je aan deze wetgeving voldoet? Bovendien wordt een stijging verwacht van de energiekosten in de komende jaren. Hoe breng je de energiekosten terug?

Wij adviseren jou graag over MVO, milieuwetgeving en het besparen van energiekosten. Als specialist in het verduurzamen van sportaccommodaties zetten wij de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie op een rij. Wij stellen een verduurzamingsplan op, op basis van de gemeentelijke doelstellingen, de Europese richtlijnen (erkende maatregelenlijst) en de terugverdientijden.

Het verduurzamingsplan
Een expert van Sportfondsen inventariseert hoeveel energie, water en chemicaliën jouw accommodatie verbruikt en welke milieumaatregelen reeds genomen zijn. Op basis van deze QuickScan geeft de expert vervolgens advies over extra maatregelen die energie besparen en het milieu ontzien. Daarbij wordt altijd de laatste stand van de techniek in meegenomen.

Het opstellen van het verduurzamingsplan heeft vervolgens een doorlooptijd van vier weken en bestaat uit vier stappen:

  • Je vult een lijst in met vragen over gebouw, installaties, energie-, water- en chemicaliënverbruik en reeds genomen milieumaatregelen van jouw accommodatie;
  • Een technisch expert komt bij je langs om aanvullende (achtergrond)gegevens op te nemen;
  • Wij vergelijken jouw zwembad met de benchmark van Sportfondsen;
  • Wij schrijven het rapport met de bevindingen, het besparingspotentieel en mogelijke (milieu)maatregelen.

Benchmark van Sportfondsen
In de afgelopen jaren hebben wij het energieverbruik van al onze zwembaden vastgelegd. Met die gegevens vergelijken wij jouw energieverbruik. Zo weet je precies hoe jouw energieverbruik is, vergeleken met soortgelijke zwembaden. Je ziet dus in één oogopslag of jouw zwembad energiezuinig is, terwijl enkel de verbruikscijfers dat niet meteen duidelijk maken.

Extra voordelen
Het verduurzamingsplan laat zien hoe je eenvoudig energie kunt besparen. Het plan komt ook van pas in het contact met jouw gemeente. Het plan ondersteunt je in de presentatie van het energieverbruik van jouw accommodatie en hoe je omgaat met milieumaatregelen. Samen met de gemeente bekijk je aan de hand van het verduurzamingsplan overzichtelijk welke verbeteringen mogelijk zijn.

Twee soorten maatregelen
Uit het energieonderzoek kunnen twee soorten besparingsmaatregelen komen: procesgericht en gebouwgebonden maatregelen. Procesgerichte maatregelen gaan over het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van de huidige installaties. Je kunt bijvoorbeeld buiten openingstijden in jouw bassins minder water laten rondpompen. Gebouwgebonden maatregelen gaan over aanpassingen van het gebouw en de installaties zelf, zoals het toepassen van energiezuinige verlichting.

Meer weten?
Meer weten over verduurzaming of een plan laten opstellen? Neem dan contact met ons op via 020 3550 419 of vul het formulier in.

Meer informatie?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.